moje vreme vreme politike tom 1 radoslav ćebić

MOJE VREME: VREME POLITIKE TOM 1

  • Izdavač: iLearn
  • Broj strana: 596
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2022
1.800,00 RSD 2.250,00
ušteda: 450,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
Knjiga Moje Vreme nije samo svedočanstvo o politici, društvu, umetnosti i ljudskim pričama u vremenu u kome je Radoslav živeo. Moje Vreme je zbirka radova koja svedoči o talentu i svestranosti jednog čoveka. Svedočanstvo je to o preranom odlasku čoveka i velikom gubitku koji taj odlazak ostavlja novinarstvu i stvaralaštvu u Srbiji. Svedočanstvo o tome šta je jedan blistavi um mogao još da daruje svima nama, ovom svetu. Moje Vreme je dopunska literatura za one koji žele da se upuste u svet društvenih nauka i umetnosti.

Ako se jednog dana budemo pitali da li je moguće da smo tako živeli ili ukoliko budemo želeli da pokažemo budućim generacijama kakvo je bilo razdobolje od 2013. do 2020, potpisujem da je najmerodavniji podsetnik tog perioda upravo Moje Vreme.

— Dr Miloš Starović

Ćeba nije pripadao vremenu u kome je živio. Između dijela i riječi nije vidio razliku. Njegov moral uistinu je bio antički i u tom kontekstu – bez imalo pretencioznosti – podsvjesno sam ga uspoređivao sa Katonom Mlađim, neumornim i tvrdoglavim borcem protiv Cezarove diktature. Svoje stavove je branio oštro i beskompromisno, zastupajući čestitost, etičke i humanističke vrijednosti bez obzira na posljedice.

— Filip Švarm, odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“

…Radoslav Ćebić je spadao u zastupnike javnosti nasuprot moćnicima, tj. nije nikada radio ni za kakve posebne interese, nego se uvek nalazio u službi javnosti. Drugim rečima, spadao je u Novinare, a novinari s velikim početnim N pripadaju retkoj sorti na početku XXI veka u Srbiji… Kao što je u ovoj sredini neretko slučaj, Radoslav Ćebić, za života uvek u drugom planu, postaće poznatiji i priznatiji, blagodareći i ovoj knjizi, nakon svoje prerane smrti.

— Jovo Bakić, sociolog

…Radoslava Ćebića pamtiću na prvom mestu kao izuzetno pristojnog čoveka. Može zvučati neobično što među brojnim drugim kvalitetima koje je posedovao, baš ovaj izdvajam. Međutim, uljudnost i odmerenost, pažnja poklonjena sagovorniku i poštovanje njegovog vremena, u toj meri su retki danas da, kada se pojave, zaslužuju posebno mesto…I za mnogo bogatija novinarstva od ovog našeg, u priličnoj meri obogaljenog, bila bi velika šteta kada bi izgubila nekoga kao što je Ćebić bio.

— Dr Miša Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu
VIŠE

MOJE VREME: VREME POLITIKE TOM 1

Od istog autora