formule uspjeha za novo desetljeće andrej vizjak

FORMULE USPJEHA ZA NOVO DESETLJEĆE

3.690,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
FORMULE USPEHA NA TEMELJU ANALIZE 600 PREDUZEĆA KOJA SU POBEDILA KRIZU!
Pravila igre u svetskoj privredi su se promenila. Organski rast nije više dovoljan za uspešno jačanje u procesu koncentracije. Svetska ekonomska kriza je zaoštrila pritisak i u većini privrednih grana pokrenula talas aktivnosti preuzimanja.
Autor knjige, A. Vizjak u knjizi iznosi statističku analizu finansijskih podataka 8000 preduzeća iz najrazličitijih privrednih grana i država sveta u poslednjih deset godina. Među njima je sproveo istraživanje i odabrao uzorak od 600 preduzeća koja uspešno pobeđuju sadašnju ekonomsku krizu, pa ih je imenovao pobednicima decenije. Statističke analize prilikom istraživanja potkrepio je konkretnim poslovnim primerima iz sedam privrednih grana kroz sedam segmenata:
1. telekomunikacijsku privrednu granu sa primerom Deutsche Telekom-a
2. industriju motornih vozila sa primerom AutoZubak-a
3. proizvođače hrane i pića s primerom Farm Ihan
4. naftnu i plinsku industriju s primerima PKN-Orlen-a i Petrol-a
5. trgovinu sa primerom METRO Group-a i Mercator-a
6. industriju robe široke potrošnje sa primerima Gorenja i Elana
7. medijsku privrednu granu sa primerom Bertelsmann-a
Četiri vrste pobednika su: Lokalni eksperti, Regionalni heroj, Međunarodni pobednik, Globalista privredne grane.
Gubitnici budućnosti će biti sva ostala preduzeća, koja u koncentraciji svoje privredne grane neće oblikovati jasan profil nekog od četiri profila pobednika.
"Osigurati kvalitetnu i sigurnu prometnu mobilnost naših klijenata bio je i ostao naš temeljni cilj. Pronalaziti načine da ta mobilnost bude i izvor zadovoljstva naših klijenata stalni je izazov. Srećni smo što smo naučili vrlo visoko ceniti primedbe i priedloge naših klijenata, a kada smo odlučili iste i nagrađivati bilo je jasno da smo uspeli. Verujemo da ćemo zajedno sa klijentima i našim radnicima u budućnosti stvarati nove proizvode i nove usluge prometne mobilnosti upravo po meri tržišta."
- Pavo Zubak, predsednik uprave AutoZubak
"Naš poslovni model je jednostavan – određuju ga troškovi, distribucija i robna marka. Tajna uspeha Gorenja je u tome da kontrolišemo ta tri elementa, iako nemamo jednakih prednosti veličine kao globalisti privredne grane. To nam uspeva s velikom snagom inovacije i fleksibilnosti. Sa te dve sposobnosti možemo se odazivati na posebne želje kupaca i da trajno osvajamo međunarodne proizvodne niše."
- Franjo Bobinac, predsednik uprave Grupe Gorenje
"U sve zahtevnijim ekonomskim okolnostima preduzeća se mogu dugoročno uspešno razvijati samo ako pri oblikovanju strateških usmerenja uzimaju u obzir odgovarajuće činioce spoljnih i unutrašnjih poslovnih okolnosti, a ujedno grade odgovarajuće poslovne sposobnosti i upotrebljavaju odgovarajuće poslovne modele za svoj razvoj i konkurentnost na tržištima. Pristupe tome sistematski predstavlja ova knjiga, koja je korisno strateško oruđe za upravljanje svakim preduzećem."
- mag. Žiga Debeljak, predsednik uprave, Mercator, d.d.
"U Grupi Sava Re već smo u prošloj deceniji postavili temelje za razvoj u regionalnog heroja u oblasti osiguranja. Postali smo vodeće reosiguranje u jugoistočnoj Evropi i ušli na tržište neposrednog osiguranja u brojnim državama. Izazov ove decenije će biti da se transformišemo u međunarodnog pobednika. Pri tome će nam biti Formule uspeha velika pomoć."
- Zvonko Ivanušič, predsednik uprave Grupe Sava Re

Kratak sadržaj
Četiri formule uspjeha
Pokretač koncentracije: globalist gospodarske grane
Malen ali odličan: lokalni specijalist
Jedinstvene tržišne sposobnosti: regionalni heroj
Trajni rast u proizvodnoj niši: međunarodni pobjednik
Formule uspjeha poduzeća u Hrvatskoj
Zaključak

Dr. ANDREJ VIZJAK međunarodno je priznati savetnik za strateško vođenje preduzeća, kao i profesor na ekonomskim fakultetima u Ljubljani i u Ingolstadt-u u Nemačkoj za predmete poslovnog savetovanja i upravljanje promenama u preduzećima. Predsednik je PricewaterhouseCoopers Consulting za jugoistočnu Evropu. Autor je i koautor više od deset knjiga, između ostalih i dela: Pobednici tržišnih niša, Competing Against Scale, Beating The Global Consolidation Endgame te Media Management – Leveraging Content for Profitable Growth. Njegove knjige prevedene su na engleski, kineski, ruski, kao i na druge jezike. Bile su odabrane za najčitanije poslovne knjige godine u Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji i u Poljskoj. Andrej Vizjak rodio se 1965. godine u Ljubljani. Doktorirao je 1988. godine u Nemačkoj. Jedan je od retkih Slovenaca koji je vodio strane svetske korporacije. Od 1995. do 2000. godine bio je kao član uprave društva Bertelsmann odgovoran za najveće izdavaštvo i maloprodaju knjiga na svetu. Od 2000. do 2009. godine je kao partner i direktor društva A.T. Kearney razvio drugo najveće preduzeće za poslovno savetovanje preduzeća u srednjoj i istočnoj Evropi. Brojnim preduzećima je pomagao u njihovom razvoju kao savetnik za strategiju ili član nadzornog odbora.
VIŠE