bumerang michael lewis

BUMERANG

2.440,00 RSD
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Opis
OŠTRA PRIČA SA BRUTALNIM SHVATANJEM FISKALNOG NEMARA KOJI LEŽI U POZADINI DANAŠNJIH NOVINSKIH NASLOVA!
Cunami jeftinih kredita koji se zavrteo Zemljom između 2002. i 2008. godine bio je, zapravo mnogo više, od običnog finansijskog fenomena: bio je poput iskušenja, nudeći čitavim društvima mogućnost da otkriju sve aspekte svog pravog karaktera. Grci su želeli da pretvore svoju zemlju u pinjatu napunjenu novcem i da dopuste što većoj masi ljudi da udara po njoj. Nemci su želeli da budu više Nemci, Irci su želeli da prestanu da budu Irci.
Zaštitni znak najprodavanije knjige Michaela Lewisa jeste da ispriča važnu i složenu priču kroz preterano velike likove i toliko neverovatno čudne da biste mogli da pomislite da su izmišljeni. Niste bili u pravu. Na ovim stranicama upoznajemo genijalnog monaha koji je shvatio kako da izigra grčki kapitalizam kako bi spasio svoj manastir od propasti, ribolovca na bakalare koji nakon trodnevne obuke postaje trgovac valutama u jednoj islandskoj banci, i irskog graditelja nekretnina toliko ogorčenog na propast svog poslovanja da prevali celu zemlju kako bi napao irski parlament sa svojom građevinskom opremom.
Istraživanje Michaela Lewisa o balonima van naše obale je briljantno i toliko tragikomično da vodi čitaoca do ugodnog samozadovoljstva: Oh, ti ludi stranci. Ali, kada se Lewis nemilosrdno osvrne na Kaliforniju i Vašington, vidimo da se priča kritički veže s humorom, i razumemo odbrojavanje koje očekuje i najveću i najpohlepniju dužničku naciju.

„Michael Lewis poseduje retku sposobnost pripovedača da bilo koji predmet učini ujedno i lucidnim i uverljivim... Oštra priča koja ostavlja čitaoce s brutalnim shvatanjem fiskalnog nemara koji leži u pozadini današnjih novinskih naslova.”
- Michiko Kakutani, New York Times
„Što su složenija vremena, više su bitni oni koji demistifikuju. Ovo je zaista složeno doba. Zato odajmo priznanje simpatičnom, večnom geniju Michaelu Lewisu: onome koji je objasnio stvari.”
- Kyle Smith, Forbes
„Lewisov redak dar kao vodiča kroz svet zamena za kreditne rizike i inostranih dugova ne proizlazi samo iz njegovog dubokog razumevanja kako finansijski sistem funkcioniše, već i iz njegovog umeća vrsnog pripovedača, njegove sposobnosti da prepriča veću priču kroz fascinantne ljudske priče o pohlepi, preterivanju i samoobmani.”
- Chuck Leddy, Boston Globe

Kratak sadržaj
Wall Street u tundri
Izmislili su matematiku
Irski izvorni grijeh
Tajni životi nijemaca
Preteški da bi mogli letjeti

MICHAEL LEWIS je autor najprodavanijih izdanja knjiga Poker lažljivaca, Moneyball, The Blind Side i The Big Short. Živi u Berkeleyju u Kaliforniji sa suprugom i troje dece.
VIŠE

BUMERANG

Od istog autora