Balerina sa srcem vojnika - Natalija Šatiljina

By 23.11.2023.

Opisati Nataliju Vladimirovnu Šatiljinu iz perspektive jednog prosečnog stanovnika Srbije, zemlje koja ju je pre skoro tri decenije iskreno prihvatila kao svoju i pružila joj dom, predstavlja izazovan zadatak. Bez obzira na izbor reči ili pristup, uvek će nedostajati nešto što može tačno dočarati njenu izuzetnost. Ipak, ukoliko ste među retkima koji su imali privilegiju upoznati obe strane njene duše - rusku u Srbiji i srpsku u Rusiji, odmah biste prepoznali da je reč o zaista izuzetnoj ženi.

Natalijina neverovatnost, nalik energiji dobre vile iz bajki, koja s ljubavlju posipa zlatni prah dobročinstva po tlu Srbije, ogleda se u njenim delima. Kada se ta dela saberu na jednom mestu, postaju gradivo za sećanja, a ovakvim sećanjima je, bez sumnje, mesto u knjizi. Ona nije samo stvaralac trenutnih dobročinstava, već njeni poduhvati, projekti, saradnje, i celokupna misija koju sprovodi od samog početka života u Srbiji, nose u sebi tu vanvremensku notu.

Dela Natalije Šatiljine, prožeta dobrotom, odlikuju se posebnom autentičnošću. Ona ih čini iznutra, vođena osećajem da je to ispravno, a ne radi samohvale ili očekivanja priznanja. Takva dobra dela ostaju kao nasleđe za buduće generacije, prenoseći poruku van granica vremena u kojem su nastala. Njena neumorna posvećenost zbližavanju srpskog i ruskog naroda, pretočena u projekte, saradnje i pokroviteljstva, čini da misija koju živi postane večna, ostavljajući traga koji nadilazi trenutnost i postaje deo beskrajnog lanca povezanosti između dva naroda.

Povezano

POSEBNA

1.540,00 RSD 2.200,00